Cele mai vechi instituții de învățământ din regiunea Cernăuți sunt fondate la începutul secolului XIX.

1

Cele mai vechi instituții de învățământ din regiunea Cernăuți sunt fondate la începutul secolului XIX. Ele sunt frecventate până-n prezent de elevi și au nevoie de o reparație bună.

Conform direcțiilor raionale de învățământ din regiunea Cernăuți, printre cele mai vechi școli din regiune noastră se numără: Școala Nr.1 din Ciudei, raionul Storojineț (1816), Complexul Instructiv Educativ din Culiceni, raionul Herța (1850), Școala medie din Roztoky, raionul Putila (1863), Școala Nr.1 din Ștorojineț (1866) și Școala medie din Iordănești, raionul Hliboca (1882).

În mare parte încăperile din școlile vechi sunt într-o stare avariată, iar la satul Iordănești construcția instituției noi de învățământ nicidecum nu este finalizează.

„Sperăm că în luna septembrie a anului viitor, totuși vom reuși să predăm în școala nouă lecții elevilor” — spune Florea Șapcă — directorul școlii medii din Iordăneşti, raionul Hliboca.

În încăperea veche a școlii actuale activitatea educativă totuși continuă. Se face focul, elevilor le este cald, însă unele condiții lipsesc. Copii duc lipsă de sală sportivă și sală festivă, precum și de atelier școlar de muncă.

Добавить комментарий