Centrul Clinic Oncologiс Bucovinean a primit un oficiu medical mobil

25 05 2023 F 1

Autospeciala a fost transmisă în cadrul Proiectului „Situație de urgență în Ucraina” de către Organizația medicală italiană „Medici per i Diritti Umani – MEDU” („Medicii pentru drepturile omului”), care se încheie la sfârșitul lunii martie.

Folosind un ambulatoriu mobil, reprezentanții organizației au consultat persoane refugiate și locuitori ai regiunii timp de jumătate de an. Acum, oncologii se vor folosi de ambulatoriul mobil  pentru a merge în comunități și pentru a efectua examinări preventive. La transmiterea autospecialei au participat primul vicepreședinte al Consiliului Regional, Mykola Guitor, și deputatul Consiliului Regional, coordonatorul proiectului, Oleksii Grușko.

În afară de aceasta, în cadrul proiectului vizat, Spitalul Clinic Regional pentru Copii din Cernăuți a primit cinci cardiografe și două monitoare pentru pacienți de la oamenii de binefacere. În general, Organizația „Medicii pentru Drepturile Omului” transferă echipamente medicale scumpe către șase instituții din regiune.

Implementarea proiectului MEDU a avut loc în strânsă colaborare cu Consiliul Regional Cernăuți, proiectul va fi continuat. Astfel, la 15 martie, președintele Consiliului Regional, Oleksii Boiko, și coordonatorul proiectelor MEDU, David Mosna, au semnat Memorandumul de înțelegere.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий