Cernăuţeanul Oleksandr Koţyk s-a produs în rolul lui Mussolini

1517051896_alex-kotsyk

În ultimii şapte ani de când se filmează în seriale peste hotare, acest actor din Cernăuţi preferă să se producă mai mult în rolurile unor personaje negative.

În cinematografie Oleksandr Koţyk a nimerit întâmplător. Cu şapte ani în urmă el a plecat în Canada graţie unui program străin de studiere mai profundă a limbii engleze. S-a întâmplat aşa că din cauză de lipsă de bani el a ajuns în pavilionul de filmare. I s-a propus un câştig: 150 de dolari şi hrană de trei ori pe zi, iar unicul lucru care se cerea de la el nu era deloc complicat: trebuia să treacă de câteva ori prin faţa camerelor de luat vederi.

De la aceasta au început casting-urile: la început nereuşite, apoi mai reuşite cu propunerea de a se filma. Deşi nu are studii de actorie, Oleksandr Koţyk le-a înlocuit cu diferite cursuri, luând lecţii chiar de la personalităţi cunoscute în cinematografia mondială. El afirmă: „Îmi plac rolurile personajelor negative. Cu câteva luni în urmă l-am jucat pe dictatorul italian Mussolini, în serialul „Jurnalul dictatorului”. În cinematografia de peste hotare personajele din Europa de Est sunt în mare parte bandiţi şi criminali. Personajul în care m-am produs eu este un ucrainean, vorbeşte ucraineana şi poartă cămaşă naţională. Filmul de acum rulează în SUA şi Canada. Se poartă negocieri pentru a fi demonstrat în Ucraina.

Oleksandr Koţyk consideră că şi în Ucraina există multe posibilităţi pentru realizarea proiectelor proprii. „Piaţa ucraineană încă nu este ocupată, iar în proiectele televizate aproape că nu-i nimic pentru suflet”, a opinat el.

Lasă un răspuns