Cernăuți: Anda Saltelechi, cea mai bună actriță în rol secundar la Festivalul teatral Aplauzele de Aur ale  Bucovinei 2019

andasaltelechi3

Actrița  Anda Saltelechi de la Teatrul Odeon din București a primit Premiul „Cea mai bună actriță în rol secundar”, scrie Libertatea Cuvântului cu referire la rezultatele anunțate de juriu.  Trupa Teatrului „Odeon” din București  a prezentat în acest an pe scena teatrului din Cernăuți  piesa „Pe jumătate cântec”, text și regie Crista Bilciu.

Reamintim că în perioada 19-30 octombrie 2019 la Teatrul muzical-dramatic “Olga Kobyleanska” din Cernăuţi s- a desfășurat ediția ordinară  a Festivalului de comedie Aplauzele de Aur ale Bucovinei. Pe parcursul a 12 zile, pe scena teatrului cernăuțean au urcat cele mai bune trupe ale teatrelor  din Cernăuți, Cerkasy, Ivano-Frankivsk, Herson, Donețk, Lviv, Hmelnițkyi, Transcarpatia, Kolomyia, Hotin, precum și două trupe teatrale din România. Spectacolele românești au avut  loc la 25 și 29 octombrie  și au fost susținute de  Teatrul Odeon din București cu piesa „Pe jumătate cântec” , text și regie Crista Bilciu și Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani cu piesa  „Îmbătați de dragoste” în regia artistică a lui Alexandru Vasilachi, Artist al Poporului din Republica Moldova.

De menționat că la ediția din acest an a Festivalui Aplauzele de Aur ale Bucovinei  Teatrul din  Ivano-Frankivsk, care a prezentat  piesa  „Huțulka Ksenia”, a câștigat la nominația „Cea mai bună performanță”.

Anterior se anunța că  Teatrul Alexandru Davilă din Pitești cu piesa „O noapte furtunoasă”, de Ion Luca Caragiale, urma să participe la festivalul teatral din Cernăuți. Următoarea ediție a Festivalului „ Aplauzele de Aur ale Bucovinei”  va începe 3 octombrie 2020.

 

 

.

Добавить комментарий