Cernăuți: Copiii nevaccinați nu vor putea frecventa școala și grădinița

Little girl lying in bed. She obviously painted her self little red dots to pretend having measles. And she also used a lighter to bring up the measured fever up to 40 degress on the thermometer.

Copiii nevaccinați nu vor fi admiși la instituțiile de învățământ. Despre aceasta reamintește Direcția Sănătății din cadrul Consiliului Orășenesc Cernăuți.

Deocamdată, supravegherea sanitaro-epidemiologică se menține în 29 de școli și 14 grădinițe din Cernăuți, unde au fost confirmate de la 1 până la 13 cazuri de îmbolnăviri.

În conformitate cu Art. 15 din Legea Ucrainei „Cu privire la protecția populației împotriva bolilor infecțioase” doar copiii care au fost vaccinați după calendarul de vaccinare profilactică sau au fost deconectați din cauza contraindicațiilor medicale pot participa la instituțiile de învățământ publice.

Potrivit medicilor cernăuțeni până în acest moment, 34 de copii până la vârsta de 1 an, au fost depistați cu semne de rujeolă. Cel mai mic pacient este un copil de doar 2 luni. În același timp, au fost înregistrate 242 de cazuri de îmbolnăvire la adulți (42,2%).

Lasă un răspuns