Cernăuți: O radiografie a domeniului IT. Peste 40 de firme cu mai mult de 1.700 de angajați

new-jobs

Sectorul IT cunoaște o dezvoltare rapidă, de la an la an, în Ucraina. Orașe precum Kiev, Harkiv, Lviv sau Odesa sunt cunoscute pentru specialiștii în programare pe care îi are. Cernăuțiul este și el într-o mișcare tot mai accelerată în acest domeniu.

Dacă în 2015 erau aproximativ 1.000 de specialiști în IT în Cernăuți, conform studiilor de piață făcute de clusterul bucovinean „Cluster-bit”, acum sunt peste 1.700 de angajați în industrie.

În Cernăuți sunt mai mult de 40 de companii IT, fiecare având între 12 și 270 de angajați, peste 70% dintre acestea fiind companii locale, cu acționari și capital ucrainian, majoritatea lucrând pentru piețele externe, cum ar fi SUA, Olanda, Elveția, Israel și Turcia.

Piața muncii în domeniul IT în Cernăuți este în suferință, peste 85% din companii având lipsă de personal și multe posturi vacante. Multe dintre ele sunt gata să angajeze studenți de la informatică fără absolut nici o experiență. Din această cauză, peste jumătate dintre companiile din Cernăuți au deschis cursuri proprii de pregătire în domeniul IT.

Добавить комментарий