Cernăuți – Suceava: a fost discutată problema cooperării ulterioare între universități

22 12 2022 F 5

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa, a efectuat o vizită de lucru la Universitatea Națională „Iuri Fedkovyci” Cernăuți. El a fost însoțit de Stela Purici, bibliotecară la Universitatea suceveană. Scopul principal al vizitei a fost întâlnirea cu conducerea Universității cernăuțene și discutarea problemelor de cooperare ulterioară între cele două instituții de învățământ superior.

Delegația României a fost primită de rectorul ad-interim Vasyl Baluh, șeful departamentului de relații internaționale, Serhii Lukaniuk, precum și de specialista la același departament, Cristina Kryliuk, care a asigurat traducerea sincronă a negocierilor. Vasyl Baluh a menționat că cooperarea internațională a Universității din Cernăuți cu instituții de învățământ superior din România are o istorie bogată și o bază documentară și practică semnificativă. În afară de aceasta, el a mulțumit reprezentanților Universității Suceava pentru ajutorul și sprijinul considerabil, acordat de partenerii români încă din primele zile ale invaziei rusești pe scară largă a Ucrainei.

Serhii Lukaniuk a relatat mai detaliat despre ajutorul umanitar din partea română. Iar Valentin Popa și-a exprimat convingerea că România va continua să sprijine Ucraina și să contribuie la succesul acesteia în continuare pe drumul spre victorie, scrie site-ul oficial al Universității din Cernăuți.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий