Cernăuți: Un tânăr de origine română a fost condamnat pentru vandalizarea Centrului  Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” (video)

1549279913_1513592714_flag

O instanță din Cernăuți  s-a pronunțat în cazul vandalizării Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”. Amintim că în decembrie 2017  a fost  furat  tricolorul românesc  și drapelul Uniunii Europene de pe sediul Centrului Cultural Român.  În sentința judecătorească, care a fost publicată în Registrul Unic al Sentințelor de Judecată, infracțiunea a fost săvârșită de un locuitor al satului românesc Privorochia din raionul Hliboca, regiunea Cernăuți.

De asemenea, se remarcă  faptul  că tânărul  a comis această infracțiune  după un pariu  cu prietenii săi. El a rupt cele două steaguri din fața Centrului Cultural în miez de noapte pentru a câștiga pariul. Camerele de supraveghere au surprins momentul săvârșirii actului de vandalism. Pagubele materiale cauzate au fost estimate la 600 de grivne. Infractorul s-a ales cu o amendă de 850 de grivne (150 lei românești).

Добавить комментарий