Cetăţean ucrainean depistat cu documente false la intrarea în România. A cumpărat actele de pe internet

974x468

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier efectuează cercetări cu privire la un cetăţean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de competenţă profesională fals.

Konstantin Y. (39 ani) a fost depistat cu actele false în data de 28 ianuarie 2019, la ora 17.50, după ce s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier. Ucraineanul conducea un ansamblu rutier (un tir, mai pe înţelesul tuturor) format dintr-un cap tractor marca Volvo şi o semiremorcă, ambele înmatriculate în Ucraina.

„La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un certificat de competenţă profesională pentru transport internaţional de mărfuri. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals”, a declarat Mădălina Carp, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră galaţi.

Referitor la cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat certificatul de competenţă profesională de la o firmă din mediul online şi  că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul nu ar fi fost autentic. Trebuie spus că în ultimele luni au fost găsite sute de documente false asemănătoare, ceea ce arată că în Ucraina s-a pus la punct o reţea vastă de falsificat documente.

Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Adevărul

Lasă un răspuns