Cetățenii Republicii Moldova au cerut anularea rezultatelor scrutinului prezidențial de la 13 noiembrie

89(810,455)

Duminică, 20 noiembrie, atât la Chișinău, Republica Moldova, cât și în alte circa 25 de orașe din Europa au fost organizate flashmob-uri și proteste prin care manifestanții au cerut anularea rezultatelor scrutinului prezidențial de la 13 noiembrie, în urma căruia socialistul Igor Dodon a ieșit învingător cu 52,11% din voturi — transmite anticoruptie.md

O parte dintre cetățenii moldoveni din Republica Moldova, dar și cei de peste hotare se arată revoltați de modul în care s-au desfășurat alegerile și de faptul că mii de persoane din diasporă nu au reușit să-și exercite dreptul la vot după ce buletinele din mai multe secții de votare au fost epuizate înainte de închiderea urnelor.

Ei au cerut și cer în continuare demisia membrilor Comisiei Electorale Centrale și a ministrului de Externe, precum și invalidarea rezultatelor alegerilor. Mitingul de la Chișinău a fost organizat de asociația „Tinerii Moldovei”.

Maia Sandu, președinta PAS, a îndemnat protestatarii să fie vigilenți și să nu se lase antrenați în eventuale provocări. Acum câteva zile, Igor Dodon amenința cu contra-proteste.

Добавить комментарий