Cetățenii ucraineni care muncesc în străinătate, obligați să declare veniturile

Pfhjsnjr-660x315

Ministerul Politicii Sociale a propus ca cetățenii ucraineni aflați la muncă în străinătate să declare veniturile și să plătească contribuții Fondului de pensii. Astfel de măsuri ar trebui să stimuleze oamenii să obțină un loc de muncă legal. Potrivit oficialilor de la Ministerul Politicii Sociale, majoritatea cetățenilor plecați la muncă peste hotare în țară sunt înregistrați ca șomeri. Unii beneficiază de ajutor de șomaj din partea statului.

Reamintim că Guvernul lituanian a decis să stabilească cote pentru angajații străini din cauza numărului mare de migranți ucraineni. Autoritățile lituaniene consideră că forța de muncă ieftină din Ucraina afectează angajarea în câmpul muncii a cetățenilor autohtoni.

De asemenea, China a înăsprit controalele din cauza încălcării regulilor de angajare pe teritoriul Republicii Populare Chineze a cetățenilor ucraineni.

Banca Națională a estimat volumul transferurilor private de bani către Ucraina în 2017, la 9,3 miliarde de dolari, ceea ce constituie 8,4% din PIB.

Lasă un răspuns