China rupe tăcerea și îl felicită pe Joe Biden pentru câștigarea alegerilor din SUA

biden-china-1070x600

După lungi așteptări, China l-a felicitat vineri pe președintele ales al SUA, Joe Biden, pentru victoria sa împotriva lui Donald Trump, scrie Deutsche Welle.

Beijingul decide să salute noua conducere a SUA, la mai bine de o săptămână după aflarea rezultatelor alegerilor. Cu toate acestea, Trump refuză să admită înfrângerea, în timp ce numeroși lideri mondiali, inclusiv cancelarul german Angela Merkel, l-au felicitat pe Biden pentru victoria sa.

Ministrul de externe a ținut să-l felicite pe Biden pentru rezultatul obținut în urma alegerilor, în timpul unei conferințe de presă.

„Respectăm alegerea poporului american. Transmitem felicitări domnului Biden și doamnei Harris”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Wang Wenbin, într-un briefing de presă, referindu-se la noul vicepreședinte Kamala Harris.

Regimul comunist al lui Xi Jinping se teme de o creştere a presiunii din partea lui Joe Biden în domeniul drepturilor omului, potrivit unor experţi.

În timpul campaniei sale electorale, Joe Biden l-a catalogat pe preşedintele chinez Xi Jinping drept un ”tâlhar”. ”Este un tip care n-are urmă de democraţie în oase”, denunţa Biden. Xi Jinping nu l-a felicitat deocamdată personal pe Joe Biden.

De menționat că Trump refuză în continuare să îl felicite pe Biden și se luptă pentru renumărarea voturilor, în contextul scandalului fraudării alegerilor. Nici tranziția puterii nu va fi simplă. Agenția federală, însărcinată cu alocarea de fonduri pentru acest proces, nu-l recunoaște încă pe Biden ca fiind câștigătorul alegerilor.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

 

 

Добавить комментарий