Chișinău: Festivalul „Două inimi gemene” a ajuns la cea de a XVI-a ediţie

9223d9f8-bfd6-46bd-b510-b6b53d029b14

Tineri interpreți din Republica Moldova, Belarus, Bulgaria, România, Federația Rusă, Tadjikistan, Ucraina și Vietnam vor participa la cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „Două inimi gemene. In memoriam Doina şi Ion Aldea-Teodorovici”, care se va desfășura în perioada 13-15 noiembrie la Chișinău.

Directorul festivalului, Eugenia Marin, a menționat că la ediția din anul curent participă 43 de interpreți, dintre care 18 – la secțiunea copii și 25 – la secțiunea maturi.

Concursul vor avea loc, ca de obicei, pe 13-14 noiembrie, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, iar Gala Laureaților – pe 15 noiembrie, la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău. Participanții la festival vor interpreta în mod obligatoriu o piesă a compozitorului Ion Aldea-Teodorovici în limba română și alta, la alegere, în limba țării din care provin. Câştigătorii vor fi desemnaţi de un juriu internaţional, format din 12 persoane.

Joi, 15 noiembrie, la ora 12.00, la mormântul celor doi artiști din Cimitirul Central Ortodox de pe strada Armenească, va avea loc o masă de pomenire, prilejuită de împlinirea  a 60 de ani de la nașterea Doinei Aldea-Teodorovici, iar seara, la Palatul Național „Nicolae Sulac” – Gala Laureaților Festivalului „Două inimi gemene”.

Lasă un răspuns