Ciclism: Campionatul național de Mountain Bike, la Ujgorod

53797-sport_krymchane-stali-pobeditelyami-etapov-pervenstva-rossii-po-velosportu-shosse_891

La Ujgorod s-a desfășurat Campionatul naţional de Mountain Bike. La competiție au participat 166 de sportivi din toată țara. Regiunea Cernăuți a fost reprezentată de 14 sportivi.

La categoria juniori medalii de bronz au cucerit Kosteantyn Dovganciuk și Evghen Ravlyk. De asemenea, medalii de aur au cucerit Bogdan Kușniriuk şi Ilia Rusin. Tot la juniori (echipe) medalii de bronz au cucerit Bogdan Kușniriuk, Ilia Rusin, Oleksandr Serdiuk, Bogdan Cyncyk, Danylo Fetisov și Andrii Melnyk.

P.S. În zilele noastre, mountain biking-ul este unul dintre cele mai iubite și tehnice sporturi de munte. Dar când a apărut și cine au fost primii cicliști care au coborât cărările de munte pe două roți? Există multe povestiri care pot fi apreciate ca reprezentând începuturile ciclismului montan.Aapă- rut MTB-ul odată cu inventarea bicicletei sau a mai trecut o perioadă până la descoperirea acestuia? Unele voci susțin că MTB-ul ar fi apărut în anul 1896, când un regiment de soldați americani și-ar fi personalizat bicicletele, pentru a transporta unelte pe teren accidentat, în timp ce alte voci susțin că, de fapt, ideea unor biciclete necesare soldaților care luptau în munți ar aparține armatei Italiei, din Primul Război Mondial. Totodată, unii iubitori de ciclism sunt de părere că mountain biking-ul a luat naștere în Franța, în anul 1951, odată cu organizarea unui club denumit Velo Cross Club Parisien. 20 de bicicliști tineri, de la periferia Parisului, practicau atunci un nou sport foarte asemănător MTB-ului din zilele noastre. De asemenea, unii susțin că primul mountain-biker adevărat a fost americanul John Finley Scott. În anul 1953, el și-a construit bicicleta „Woodie”. John a proiectat o versiune îmbunătățită în anul 1960. Deși există multe variante ale începutului MTB-ului, toate acestea sunt cazuri izolate. Marin Museum of Bicycling consideră că apariția acestui sport ar trebui să se regăsească într-o serie de evenimente în strânsă legătură unul cu altul. Așa ajungem în locul în care a luat naștere ciclismul montan: Muntele Tamalpais din regiunea Marin, California, Statele Unite ale Americii.

Prima bicicletă de MTB de calitate a fost proiectată în regiunea Marin, California, de Joe Breeze. El a descoperit o astfel de bicicletă, în timp ce explora traseele accidentate din preajma muntelui Tamalpais. Acesta a proiectat biciclete folosind vehicule cu două roți din anii 1930-1950, cu o singură viteză. Joe Breeze, alături de alți cicliști pasionați, au format Clubul Velo Tamalpais, ei fiind pionierii sportului MTB. Cu toate că nu se cunoaște cu exactitate cine a fost primul care a inventat MTB-ul, cu siguranță Marin, California, este locul unde a început totul. Pasiunea și entuziasmul cu care bicicliștii își realizau și modificau bicicletele a dus ciclismul la un alt nivel. Iar aceasta nu e totul. Iubirea pentru biciclete și dezvoltarea tehnologiei au contribuit enorm la nașterea unuia dintre cele mai frumoase sporturi de munte, mountain-bikingul.

Добавить комментарий