Cinci persoane, inclusiv doi copii, au murit din cauza rujeolei

115190

O epidemie de rujeolă face ravagii în regiunea Odesa. Autoritățile au intrat în alertă după ce cinci persoane, inclusiv doi copii, au murit din cauza infecției virale.

Numărul cazurilor de contaminare creşte pentru că foarte mulţi copii au rămas nevaccinați. Doar în luna decembrie peste 200 de micuţi s-au îmbolnăvit. Despre aceasta a declarat Svitlana Lavriukova, medicul-șef al Spitalului Clinic de boli infecțioase din orașul Odesa.

În total, potrivit medicului de la declanșarea epidemiei virale, în regiunea Odesa 1027 de oameni s-au îmbolnăvit de rujeolă, dintre care 680 sunt minori (63 la sută).

Cazurile de rujeolă au cunoscut o incidență crescătoare și în regiunea Cernăuți. Potrivit datelor Laboratorului Central din regiunea Cernăuți, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în regiune până la 21 decembrie 2017 este de 297, dintre care 240 se referă la copii și 57 la adulți.

În raionul Putila au fost înregistrate 123 cazuri de îmbolnăvire, în orașul Cernăuți – 54, în raionul Hliboca – 28,  în raionul Vijnița – 22, în raionul Secureni – 22, în raionul Herța – 17, în raionul Chițmani – 16, în raionul Hotin – 14, în raionul Storojineț – 4 și în raionul Noua Suliță – 1.

Lasă un răspuns