Cine este Emmanuel Macron şi ce gândeşte despre Ucraina

emmanuel-macron-brigitte-trogneux

Macron şi Le Pen au ieşit în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa. Emmanuel Macron a câştigat primul tur, fiind urmat de Marine Le Pen, cea care îi va fi adversară în turul secund de la 7 mai.

Candidatul de centru, Emmanuel Macron, a obţinut 23,75% din voturi în primul tur al scrutinului prezidenţial din Franţa, fiind urmat de reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen, care a primit 21,53%, conform rezultatelor finale, comunicate de Ministerul francez de Interne. Unii analişti politici ucraineni consideră candidatura lui Macron foarte avantajoasă pentru Ucraina, pentru că acesta pledează pentru valorile europene şi menţinerea Uniunii Europene. Aceasta ar putea însemna că împreună cu alţi lideri occidentali Macron va pleda pentru independenţa Ucrainei şi soluţionarea Conflictului din Donbas. Alţi experţi sunt mai sceptici, apreciind faptul că Macron nu a făcut declaraţii cu privire la Ucraina, care acum a trecut pe plan secund în agenda de lucru a liderilor europeni din cauza corupţiei şi absenţei reformelor.

Emmanuel Macron, în vârstă de 39 de ani, a întâlnit-o pe soţia sa, Brigitte Trogneux, pe când aceasta îi era profesoară de teatru, scrie Daily Mail, iar la 17 ani i-a promis că o va lua de soţie. Poveste de dragoste atipică ce a uimit presa franceză. Macron a întâlnit-o pe Brigitte Trogneux pe când era un puşti de 15 ani, iar doi ani mai târziu acesta i-a făcut o promisiune pe care avea să o îndeplinească. Relaţia dintre cei doi a început după ce Macron a jucat într-o piesă de teatru a lui Brigitte, atunci când avea doar 18 ani, în cadrul unei şcoli iezuite private din Amiens, nordul Franţei. La acea vreme, Brigitte Auziere, căsătorită şi mamă a trei copii, era responsabila grupului de teatru, iar Emmanuel, un iubitor al literaturii, era membru al grupului.

Lasă un răspuns