Cine este noua Primă Doamnă a Ucrainei

images_cms-image-000068375

Noua primă doamnă a Ucrainei, Elena Zelenski (nume de fată – Kiașko) s-a născut  în 1978 în orașul Krivyi Rig. Are aceeași vârstă cu soțul ei, Vladimir și au fost colegi de școala generală.

Cei doi au legat relația după absolvire, când ambii erau studenți în primul an (Vladimir a studiat la Institutul Economic din Krivyi Rig, Elena – la Universitatea Tehnică din oraș).

Elena și Vladimir Zelenski s-au căsătorit după opt ani de relație. Acum cuplul are doi copii – o fetita Alexandra (născută în 2004) și un băiat – Kirill (născut în 2013).

Elena a absolvit facultatea de arhitectura, dar nu a lucrat pe specialitatea sa. În schimb s-a implicat rapid în viața artistica a soțului ei și a început să-l ajute în scrierea de scenarii pentru studioul „Kvartal 95”, reamintește RBC, citat de Deschide.md. De asemenea, ea are 0,01% din acțiunile companiei soțului sau – „Studio Kvartal 95”.

În plus, Elena Zelenski deține 25% din compania „Zelari Fish”, fabrica de prelucrare și conservare a peștelui.

Apropo, Elena Zelenski este creatoare personajului „profesorul Goloborodko”, devenit președintele Ucrainei în serialul TV „Slujitorul poporului”. Acest serial practic l-a propulsat pe Vladimir Zelenski spre nominalizare pentru funcția de președinte.

Elena a recunoscut că nu a aprobat dorința soțului de a candida la funcția de președinte. Cu toate acestea, ea nu a rămas deoparte și a participat activ la viața sediului de campanie. Totodata, Elena l-a sfătuit pe soț să vorbească puțin cu jurnaliștii în timpul campaniei electorale și a explicat acest lucru prin lipsa de experiență a candidatului.

În declarația de avere a lui Vladimir Zelenski pentru 2017, Elena este trecuta cu două apartamente, în suprafață de 129,8, respectiv 284 metri pătrați, o cota indiviza dintr-un imobil non-rezidențial de 337,8 metri pătrați și jumătate dintr-un alt spațiu nerezidențial în suprafață de 305,9 metri pătrați, precum și o mașina Mercedes-Benz S 500 4 Matic.

Zelenski deține accesorii de marcă, cum ar fi ceasuri marca Breguet și Piaget, dar și bijuterii Graff.

Elena Zelenski nu a decis încă ce va face ca prima doamnă.

În luna martie ea a mărturisit: „Mai avem puțin timp înainte sa fie necesar să conștientizez că sunt prima doamnă. Am luat o pauză ca să mă gândesc la asta. Știu că este un rol greu… Cred că acest tandem ar trebui să se poarte ca în familie. Avem un lider în familia noastră. Îl ajut, susțin dar cred ca a trage pătura spre tine – ar fi absolut greșit”.

În același timp, Elena a remarcat că este dispusa să redacteze textele soțului pentru discursurile prezidențiale.

Добавить комментарий