„Ciocârlia” lui Nicolae Hacman răsună şi-n Franţa

310331_122971714467570_5570694_n

310331_122971714467570_5570694_n

În luna mai a văzut lumina zilei unul dintre cei mai talentaţi violonişti români din Bucovina, Nicolae Hacman, artist emerit al Ucrainei. S-a născut în perioada când pământul e numai floare, iar ciocârliile se întrec în cântări. Poate de aceea domnul Nicolae a devenit unul dintre cei mai virtuoşi violonişti, care interpretează cu atâta măiestrie neîntrecuta melodie „Ciocârlia”.
La festivităţile şi manifestările culturale ale românilor din Cernăuţi el este invitat întotdeauna şi de pe strunele vioarei lui trebuie neapărat să răsune „Cio­cârlia”, melodie prin care culminează sărbătoarea. Însuşi Nicolae Hacman a recunoscut că „Ciocârlia” este o „piatră de încercare” pentru orice violonist. Or, după felul cum instrumentistul interpretează „Cio­cârlia”, se poate constata nivelul măiestriei lui.
În preajma zilei sale de naştere Nicolae Hacman a interpretat „Ciocârlia” pentru oaspeţii şi participanţii la deschiderea Centrului Cultural Român „E. Hurmuzachi” din Cernăuţi, eveniment de anvergură în viaţa comunităţii româneşti din Bucovina. Apoi, în vacanţa de vară, va pleca cu grupul său „Plai” în Franţa, unde au mulţi admiratori ai cântecelor populare bucovinene, inclusiv al „Ciocârliei”. Îi dorim maestrului să aibă înainte cât mai multe primăveri cu „Ciocârlia” lui fermecată.

Lasă un răspuns