Colind pentru lumina casei părintești

7 01 2020 LC site Ropcea

Doamna Gheorghina Todoriuc din Ropcea a primit colindătorii. I-au trecut pragul casei cei mai scumpi colindători, pe care îi așteaptă mereu și îi iubește cu toată puterea sufletului, chiar la vârsta ei de 96 de ani. Reprezentanții a trei generații – copiii, nepoții și strănepoții – s-au adunat la casa părintească să-i aducă vestea minunată a Nașterii Domnului și urări sincere de sănătate. Au răsunat colinde în limbile română și ucraineană, căci multinațională este marea familie a doamnei Gheorghina Todoriuc. N-au fost prezenți copiii, nepoții și strănepoții de mai departe – din România, Italia, SUA, dar mama, bunica și străbunica e mereu cu gândul la ei.

Marile sărbători creștine, în deosebi Crăciunul, îi cheamă pe toți descendenții din neamul Todoriuc la casa părintească, căldura căreia o menține doamna Gheorghina. Cei din Cernăuți, Kiev și Odesa vin cu mare bucurie la Ropcea. Chiar și nepoții doamnei Gheorghina – Lilia Rebrik, actriță de teatru și prezentatoare la Postul de televiziune „Ucraina”, și Dumitru Todoriuc, vestit interpret,  care au un orar de muncă foarte încărcat și multe solicitări, fac tot posibilul ca în seara de Crăciun să fie împreună cu rudele la Ropcea.

Lumina lină din colinde pogoară peste casa de la Ropcea a familiei Todoriuc, încălzește și înseninează sufletul stăpânei acestui cămin familial, care în asemenea clipe se simte nespus de fericită.

(V.K.)

7 01 2020 LC site Ropcea 3 7 01 2020 LC site Ropcea 2

 

Lasă un răspuns