Colindătorii din Marșinți au participat la Festivalul internațional de datini și obiceiuri din Pomârla

26170539_521867968181381_368268297511113985_o

Zeci de ansambluri folclorice din România, Republica Moldova și Ucraina, au participat la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Anul Nou „Anastasie Başotă” din comuna Pomârla, județul Botoșani, desfășurat în ultima zi a anului, așa cum este tradiția locului.

Au fost prezente formaţii sosite din localităţile judeţului Botoşani precum Bandă Olinescu Dorohoi, Căiuţii şi caprele de la Broscăuţi, Ansamblul Folcloric Doina Costestiului (Rachiti), Căiuţii din Hilișeu-Cloşca, Urşii din Moineşti alături de consacraţii Căiuţi de la Pomârla care sunt mândria localnicilor.

Publicul prezent, în număr de peste 2000, s-a bucurat și de o prezența a formațiilor de datini și obiceiuri din Ucraina şi Republica Moldova. Regiunea Cernăuți a fost reprezentată de Ansamblul etnofolcloric „Țărăncuța” din satul Marșinți, iar raionul Sângerei de Ansamblul Perenița din oraşul Biruință.

„Am primit cu braţele deschise şi multă căldură formaţiile de datini şi obiceiuri de Anul Nou care au reprezentat diferite localităţi, convinşi fiind că aceste comori veritabile preluate de la părinţi şi bunici vor dăinui peste timp şi ne vor fi repere ale spiritualităţii noastre…. Ne-am bucurat foarte mult şi de prezenţa prietenilor din ţările învecinate, Ucraina şi Republica Moldova, pe care vom încerca an de an să-i avem lângă noi la manifestările culturale în mod deosebit deoarece ne leagă o moştenire spirituală comună”, a declarat primarul comunei Pomârla Dumitru Chelariu.

Lasă un răspuns