Colocviu internaţional de lingvistică, între 11-12 octombrie, la Universitatea „Iurii Fedkovici” din Cernăuți

580925maxim

Universitatea Naţională „Iurii Fedkovici” din Cernăuţi a organizat Colocviul Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului „Eugeniu Coşeriu”, cu tema „Schimbarea lingvisticii şi schimbări în lingvistică”, între 11-12 octombrie. A fost a XV-a ediţie a acestui colocviu, unic în lume prin specificul său, întâlnirile având loc o dată la doi ani la Suceava, Cernăuţi şi Chişinău.

Colocviul a numărat aproape 100 de participanţi din Ucraina, România, Republica Moldova, Elveţia şi Germania. În programul Colocviului au fost planificate şedinţe în plen, activităţi pe secţiuni şi mai multe direcţii tematice.

Reprezentantul Consulatului General al României la Cernăuţi, consul Edmond Neagoe, a declarat la deschiderea oficială a colocviului: „Vreau să vă felicit astăzi pentru că puneţi în lumină activitatea celui mai mare şi important lingvist, nu numai al secolului trecut, ci şi al secolului acesta, care uneşte oamenii şi secolele, iar contribuţia lui Eugeniu Coşeriu în domeniul lingvisticii internaţionale este astăzi o contribuţie pe deplin recunoscută”.

 

Добавить комментарий