Comandanţii forţelor navale din România şi Ucraina analizează securitatea din zona Mării Negre

maxresdefault

La 23 noiembrie, Şeful Statului Major al Forţelor Navale Ucrainene viceamiralul Igor Voronchenko, a avut o întâlnire cu omologul român viceamiralul dr. Alexandru Mîrşu, la bordul unei nave militare ucrainene din Portul Izmail – informează Agerpres. Pe agenda de lucru a celor doi înalţi oficiali militari se află analiza situaţiei de securitate din bazinul Mării Negre şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre forţele navale ucrainene şi cele române în domeniul instrucţiei pe mare, prin participarea marinarilor militari ucraineni și români la exerciţii comune, în domeniul terestru lagunar-deltaic, din zona Deltei Dunării.

„Se are în vedere organizarea unor exerciţii întrunite, la care să participe infanteriştii marini români şi ucraineni, precum şi în domeniul învăţământului militar de marină, dezvoltarea unor parteneriate educaţionale, care să cuprindă schimburi de studenţi şi elevi militari de la instituţiile de învăţământ de marină din cele două ţări şi participarea acestora la diferite module de instruire”, precizează sursa.

Potrivit sursei, dezvoltarea relaţiilor bilaterale ucrainiano-române, în domeniul de activitate al celor două forţe navale, contribuie la întărirea sistemului de securitate din Bazinul de vest al Mării Negre şi la consolidarea statutului ţării noastre de furnizor de securitate la graniţa estică a NATO şi a Uniunii Europene.

Lasă un răspuns