Comemorarea eroilor comunei Vancicăuți, căzuți pe câmpurile de luptă în Primul Război Mondial

MyCollages

Pe data de 11 noiembrie 2018, la Monumentul Eroilor din curtea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Vancicăuți, raionul Noua Suliță, s-a desfășurat o acțiune de comemorare a eroilor comunei căzuți în luptă sau în prizonierat în cadrul Primului Război Mondial (1914-1918).

Evenimentul a debutat în jurul orei 12:00 cu un serviciu religios oficiat de preotul paroh Ioan Mițiței, urmat de un moment de reculegere în memoria celor care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru pace și liniște.

Manifestarea s-a desfășurat cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la semnarea Armistițiului care a pus capăt Primului Război Mondial.

La evenimentul organizat au participat numeroși săteni, urmași și rude ale celor decedați pe fronturile de luptă, oficialități locale și oameni de cultură. După încheierea slujbei de pomenire, au vorbit în fața celor prezenți – preotul Ioan Mițiței, președintele Gospodăriei agricole „Spicul de aur” Ștefan Gligor, profesorul de istorie Eduard Ogranovici și bibliotecara satului Vancicăuți Zinaida Dilion.

SB

Lasă un răspuns