Compozitorul de şah, Mihail Marandiuc, din Noua Suliţă a câştigat a treia Cupă Mondială

13 10 2022 F 3

Modestul Mihail Marandiuc din Noua Suliţă, cu o performanţă încântătoare în sportul mondial, a mai câştigat o distincţie de aur.

Recent pe site-ul Federației Internaționale de Compoziție de Șah au fost publicate rezultatele următoarei Cupe Mondiale. Competiția s-a desfășurat în opt divizii, cu participarea reprezentanților a 34 de țări. Ucraina a fost reprezentată de 18 participanți conduși de antrenorul principal al echipei noastre naționale, maestru emerit al sportului din Ucraina, multiplul campion mondial, Mihail Marandiuc. Potrivit ratingului, aceste competiții sunt cele mai prestigioase din lume, întrunind cei mai puternici compozitori de șah ai planetei noastre, scrie jurnalista Ana Vacarciuc.

În acest an, reprezentanții Ucrainei au evoluat cel mai bine la competiție, cucerind 5 medalii – 3 de aur și 2 de argint. Nouăsuliţeanul Mihail Marandiuc a evoluat excelent, confirmându-și titlul de multiplu campion mondial. A mai câștigat o medalie de aur, consolidându-și poziția de lider și autoritatea în lume. Este o victorie absolută a sa. El va participa la Congresul mondial al Federației Internaționale de Compoziție de Șah, care va avea loc în noiembrie, la Hurghada.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий