Compromis neașteptat în problema eurorablelor

Screenshot_2

Problemele șoferilor ucraineni care conduc mașini cu înregistrare europeană pot fi rezolvate printr-un nou proiect de lege care a fost înregistrat în Rada Supremă, susține parlamentara Oksana Prodan. Potrivit ei, acest proiect de lege prevede înlocuirea numerelor străine cu numere ucrainene la un preț accesibil pentru șoferi. „Potrivit proiectului de lege persoanele care folosesc mașini cu numere europene temporare trebuie să se prezinte la secțiile de poliție pentru a-și asuma responsabilitatea pentru siguranța acestei mașini și să plătească aproximativ 500 de euro. Aceasta este suma pe care toți o pot achita» , a explicat Prodan.

Aceasta consideră că în acest fel mașinile care se află deja pe teritoriul Ucrainei vor fi legalizate și astfel va spori siguranța circulației rutiere.

Un proiect de lege alternativ, deja votat în prima lectură chiar înainte de vacanța de vară a parlamentarilor, poate complica în mod semnificativ viața proprietarilor de eurorable. Potrivit textului, toți proprietarii de automobile cu numere străine de înmatriculare vor fi obligați săși scoată mașinile din Ucraina, să găsească proprietarii și să le scoată de la evidență, după aceea să se întoarcă în Ucraina și deja aici să plătească taxele, accizele și TVA-ul.

Добавить комментарий