Comunitatea maghiară din Transcarpatia nu va sprijini niciun candidat la președinția Ucrainei

IMG_6481

În data de 7 martie, în vizită la Ujgorod a fost  candidatul  la președinție, Iurii Boiko (partidul „Pentru viață”). Politicianul a vizitat biroul ONG–ului „Asociația  culturii maghiare din Transcarpatia”, vice-președintele  Asociației,  primul vice-președinte al Radei regionale din Transcarpatia, Joseph Bortho și alți membri ai ONG.

În urma întâlnirii, șeful ONG-ului „AKMT, Vasilii Brenzovych a relatat pentru „Carpațsky obiectiv“

„Știm cu toții,  că se apropie  alegerile prezidențiale. ONG-urile AKMT și Asociația Intelectualilor Maghiari din Transcarpatia au luat decizia de a nu susține nici unul  dintre candidații pentru președinție în primul tur. Dar, suntem deschiși să discutăm cu toți candidații prezidențiali. Astăzi a fost primul la noi în vizită și am avut o discuție interesantă cu Iurii Boiko. Am căzut de acord,  că legile  adoptate de Parlament în domeniul umanitar, limitează drepturile minorităților și duc  la instabilitate în țara noastră. Acest lucru trebuie schimbat. De asemenea, am abordat problema dublei cetățenii. Noi suntem siguri și Boiko a căzut cu noi de acord,  că acest lucru nu este interzis de legislația Ucrainei. Și toată gălăgia ridicată în presă de unii politicieni despre cetățenii ucraineni  cu dublă cetățenie au fost ilegale… De asemenea, s-a spus, că Transcarpatia este o regiune de frontieră  și dacă ne gândim cu adevărat, și  în mod serios, la integrarea  în UE, atunci e  nevoie de investiții foarte mari în punctele de trecere a frontierei, drumuri și infrastructura de transport.

Rămânem în așteptarea primului tur, iar după aceea vor  fi alte circumstanțe și altă situație și, probabil, vom lua o altă decizie. Principalul lucru e ca alegerile să fie corecte, iar cetățenii Ucrainei  să dispună de posibilitatea  ca în mod democratic să-și exprime voința lor” a spus deputatul, notează interregionews.eu.

Lasă un răspuns