Comunitatea românească din Cernăuţi reprezentantă la Festivalul Internaţional din Transcarpatia

În perioada 9-12 septembrie în regiunea Transcarpatia se desfăşoară Festivalul Internaţional de emisiuni TV şi radio pentru minorităţile naţionale „Meleagul natal” (Mii ridnyi krai). Festivalul este organizat de Comitetul de stat pentru televiziune şi radiodifuziune al Ucrainei, Administraţia Regională de Stat din Transcarpatia şi Compania Regională de Stat pentru teleradiodifuziune Transcarpatia.
La acest festival participă şi redacţia emisiuni în limba română a Companiei TV şi radio „Bucovina”, care a trimis spre jurizare două emisiuni. Este vorba de filmul documentar „Satul meu pe două hărţi”, realizat de Leonid Parpauţ şi Tatiana Panţâr (regizor Iulia Todirean), şi de emisiunea radiofonică documentară „Mirele martir”, consacrată poetului bucovinean din Crasna, Ilie Motrescu, ucis nemilos de călăii comunişti la vârsta de 27 de ani.
De menţionat că participanţi ai festivalului sunt autori din Ucraina, România, Slovacia, Ungaria, Germania, Serbia, Austria, Suedia şi Ungaria. Le urăm succese colegilor noştri de la TV şi radio „Bucovina”.
Materialele audio şi video respective pot fi accesate mai jos.

Lasă un răspuns