Confruntările armate la granița armeano-azeră continuă

2524263

Purtătorul de cuvînt al Ministerului Apărării al Armeniei, Shushan Stepanyan, a comunicat despre reluarea ciocnirilor la granița cu Azerbaidjan.

«Noaptea, la 03:40 (02:40 CMC), militarii armeni aflați pe prima linie au observat mișcarea inamicului. Trecînd la apărarea circulară, unitățile armene au împiedicat încercarea de pătrundere prin diversiune. După lupte acerbe, inamicul, suportînd pierderi, s-a retras», a scris ea pe Facebook.

Potrivit lui Stepanean, la ora 04:20, unitățile azere au deschis focuri de artilerie asupra satelor Aigepar și Movses, folosind obuziere D-30.

«Focul continuă în acest moment. Subdiviziunile Forțelor Armate ale Armeniei neutralizează provocările forțelor militare azere», a declarat Stepanyan, menționînd că aceasta este prima încălcare majoră a regimului de încetare a focului, stabilit de la miezul nopții de 15 iulie.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan, la rîndul său, a confirmat reluarea confruntărilor. Se comunică că forțele armene au întreprins o nouă încercare de a ataca pozițiile din zona de frontieră Tovuz: asupra satelor Agdam, Dondar Gushchu și Vahidli s-a deschis focul din arme de calibru mare și lansatoare de mine. Ministerul a precizat că în rîndul populației civile nimeni nu a avut de suferit.

 

Добавить комментарий