Consumul moderat de bere crește colesterolul bun

20170708_wbp502

Ultimele studii despre bere arată că această băutură poate crește concentrația de colesterol bun, HDL, cu aproximativ 8%. Atunci când berea este consumată cu moderație, concentrațiile de HDL din sânge pot crește și se formează acizi biliari care mențin colesterolul solubil și previn formarea calculilor biliari.

Potrivit Agerpres, consumul moderat de bere, adică 330 ml/zi în cazul femeilor și 660 ml/zi în cazul bărbaților, poate crește concentrația de colesterol bun, au precizat reprezentanții Centrului de studii despre bere, sănătate și nutriție.

„Colesterolul mărit (hipercolesterolemia) este un factor de risc cardiovascular și poate afecta toate grupele de vârstă. Instalarea acestuia poate fi prevenită printr-o alimentație sănătoasă și un stil de viață activ, care include exerciții fizice. Chiar și băuturile, inclusiv cele slab alcoolizate, pot contribui la menținerea unui stil de viață sănătos. În această categorie se încadrează și berea care, atunci când este consumată cu moderație (330 ml/zi/femei și 660 ml/zi/bărbați), poate crește nivelul colesterolului bun, având în același timp capacitatea de a reduce colesterolul de tip LDL, cel rău”, arată sursa citată.

Lasă un răspuns