Controlul tehnic auto, din nou obligatoriu

Screenshot_7

Controlul tehnic auto poate deveni obligatoriu pentru autoturismele private. Ministerul Infrastructurii a elaborat un proiect de lege în acest sens, care presupune revenirea la controlul tehnic obligatoriu până în 2022. Proiectul de lege propune efectuarea primului control tehnic la patru ani după prima înmatriculare a mașinii personale, urmată de alte controale la fiecare doi ani. În același timp, vehiculele comerciale și taxiurile vor fi obligate să treacă anual acest control.

Poliția urmează să monitorizeze trecerea la timp a controlului tehnic, care urmează să fie efectuat de firme private. În vederea creării și dotării unor astfel de centre care să ofere aceste servicii privind diagnosticarea mașinilor moderne sunt necesare sume importante. În consecință, trecerea controlului tehnic va sărăci cu mult buzunarele automobiliștilor.

Statisticile sunt înfricoșătoare. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în 2018 zilnic au decedat în accidente rutiere aproximativ 9 persoane. În primele 4 luni ale acestui an au fost 47.445 de accidente, în care au murit 822 de persoane și 7.804 au fost rănite.

Lasă un răspuns