Coreea de Sud închide cea mai mare piaţă de carne de câine

cGcmdz01OTAmaGFzaD0yNTUzYjgzZjNmZTkwOThkNDJkZGRlZWFkZmU1YjhjMQ==.thumb

Autorităţile sud-coreene au început închiderea celei mai mari pieţe de carne de câine din ţară, aflată la Seongnam, pentru a-şi îmbunătăţi imaginea înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă care vor avea loc, între 9 şi 25 februarie 2018, la Pyeonchang, informează The Guardian citat de News.ro.

Coreea de Sud se confruntă cu un val de critici internaţionale faţă de practicile de ucidere a câinilor în vederea consumului uman. Piaţa Moran din Seongnam vinde anual peste 80.000 de câini, morţi sau vii, ceea ce reprezintă o treime din consumul din această ţară. Activiştii pentru drepturile animalelor au arătat că în piaţă câinii sunt ţinuţi în condiţii groaznice, fiind sacrificaţi prin electrocutare, strangulare şi lovire.

Luni, oficalităţile locale au început să dezafecteze piaţa, mutând cuştile cu animale vii şi instalaţiile de măcelărie. Operaţiunile nu se fac însă fără opoziţie. Declaraţi iniţial de acord cu măsura, 22 de vânzători nu mai vor închiderea pieţei şi cer compensaţii pentru faptul că îşi pierd afacerile. Autorităţile locale promit că îi vor susţine financiar pe aceştia să se reorienteze către alt tip de business, iar piaţa va fi refăcută, însă nu pentru comerţul cu carne de câine.

Deşi numai o mică parte din populaţia Coreei de Sud, de peste 50 de milioane de locuitori, consumă în mod regulat carne de câine, mii de restaurante şi magazine alimentare continuă să o vândă în diverse feluri culinare. Potrivit statisticilor, în 2010 erau 892.820 de câini în peste 100 de ferme. În cultura locală, consumul de carne de câine poate îmbunătăţi virilitatea masculină şi combate bolile şi oboseala, mai ales în lunile fierbinţi de vară.

Criticile internaţionale faţă de consumul de carne de câine s-au intensificat după ce Coreea de Sud a organizat, împreună cu Japonia, Cupa Mondială de fotbal din 2002. În ultima perioadă, mai multe organizaţii au lansat petiţii online pentru boicotarea JO din 2018 dacă sud-coreenii nu interzic consumul de carne de câine.

Добавить комментарий