Coronavirus: Osaciuk le cere credincioșilor să nu meargă la biserică

1585513670_osachuk_1

În timpul vizitelor  efectuate în  regiune, șeful ARS Cernăuți Serghii Osaciuk, a rămas uimit de faptul că cetățenii tratează virusul COVID-19 cu o neglijență uimitoare, în ciuda măsurilor restrictive impuse de Guvern.

„Am efectuat câteva vizite de inspecție în raioanele din regiunea noastră: la Noua Suliță, Hliboca și Storojineț. Ce m-a uimit cel mai mult e că oamenii în număr foarte mare își petrec timpul liber. Chiar dacă vă odihniți în locurile publice din afara centrului regional, oricum vă expuneți pericolului infectării cu coronavirus, atât pe dumneavoastră, cât și pe cei dragi vouă”, a remarcat Serghii Osaciuk.

„Dragi concetățeni din raionul Storojineț, în special cei din satele Crasna și Crăsnișoara Veche, vă rog foarte mult să nu vizitați unitățile de alimentație publică din localitățile dumnevoastră. Cu toate că pe ușile barurilor pe panou este scris „ÎNCHIS”, cunoaștem foarte bine că în interiorul localurilor oameni servesc bere și se odihnesc. Nu trebuie să fim imprudenți”, spune guvernatorul.

Totodată, Serghii Osaciuk a făcut apel la toţi credincioşii din regiunea Cernăuți  privind respectarea normelor de carantină.

„Vă rog să vă abțineți și de la vizitarea în masă a bisericilor. Ceea ce am reușit să văd astăzi este alarmant. Dacă vă adunați duminică la biserică, împreună cu întreaga comunitate, degeaba ați stat o săptămână acasă și nu ați mers la muncă. Îi expuneți pe ceilalți riscului de îmbolnăvire”, a adăugat Serghii Osaciuk.

Добавить комментарий