Coronavirus. Viceministru ucrainean: Cetățenii care se întorc în țară sunt obligați să stea în izolare la domiciliu 14 zile. În caz contrar, riscă  amenzi de până la 34.000 de grivne (video)

Screenshot_2

 

Cetățenii care se întorc în Ucraina trebuie să rămână în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală timp de 14 zile. În caz contrar, legea prevede  amenzi drastice între 17 000  – 34 000 de grivne. Despre aceasta a declarat viceministrul de Interne, Anton Gherașcenko în cadrul emisiunii „Svoboda slova” (Libertatea Cuvântului)  pe canalul TV „ICTV”, notează Libertatea Cuvântului.

„Vreau să avertizez toți cetățenii care vin acum în Ucraina: sunteți obligați prin lege să rămâneți în carantină timp de 14 zile. Dacă părăsiți locul carantinei riscați amnezi  de la 17.000  până la 34.000 de grivne. La etapa actuală  poliția a început  în mod centralizat să aibă acces la contactele dvs. din chestionarele. Vom contacta operatorii mobili și băncile, după caz, pentru a păstra viața și sănătatea persoanelor dragi și a tuturor ucrainenilor. Sunteți obligați să rămâneți acasă. Anume ucrainenii care au venit din alte țări, sunt acele persoane care aduc în țara naostră virusul. Nu purtați vina pentru aceasta, dar trbuie să fiți responsabili și să petreceți 14 zile acasă. În caz contrar, ne vom transforma în Spania sau Italia”, a spus Anton Gherașcenko.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Lasă un răspuns