Coșmarul de a fi pacient în Cernăuți. Modul în care este transportat un bolnav de Covid-19 aflat în stare critică (VIDEO)

Screenshot_2

Transferul banal al unui pacient COVID-19, aflat în stare critică, dintr-o clădire a Spitalului regional Cernăuți în alta, s-a dovedit a fi una dificilă, dar și periculoasă.

Un bărbat care a contactat virusul mortal a fost mutat de asistentele medicale din secția de Boli infecțioase în secția de Terapie intensivă în condiții necorespunzătoare. Din cauza unei infrastructuri spitalicești precare femeile au fost nevoite să-l transporte pe bolnav până la targa mobilă pe o pătură. Întreaga scenă a fost filmată de reporterii publicației „Ukrainska Pravda” (Adevărul Ucrainean).

Într-un comentariu adresat Suspilne.media, Serghii Țîntar, medicul șef al Spitalului regional Cernăuți, a declarat că clădirile instituției medicale sunt vechi și nu sunt adaptate pentru transportul bolnavului. Prin urmare, mutarea directă a pacientului pe targă din palata unei clădiri în alta nu este posibilă.

Libertatea Cuvântului

Добавить комментарий