COVID-19: Guvernul României trimite resurse umanitare Ucrainei. „Ajutorul nu are în vedere exclusiv comunităţile românești”

KYIV, UKRAINE - JUNE 2, 2020 - Healthcare workers in protective overalls stand in front of an ambulance, Kyiv, capital of Ukraine. //UKRINFORMAGENCY_ukr4595/2006031237/Credit:H.Minchenko/UKRINFORM/SIPA/2006031237,Image: 526253852, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

În cadrul unei şedinţe de guvern purtate joi, s-a luat decizia ca România să trimită ajutor umanitar cu titlu gratuit Ucrainei. România va acorda sprijin umanitar Ucrainei pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

Şeful Guvernului român, Ludovic Orban,  a subliniat că ajutorul nu are în vedere exclusiv comunităţile românești din Ucraina.

„Sunt multe zone care se confruntă cu un nivel ridicat de epidemie iar răspândirea virusului afectează şi zone care sunt locuite de români, în special zona Cernăuţi, dar ajutorul pe care îl vom acorda nu-l vom acorda în exclusivitate, aşa cum au procedat alţii, pentru fraţii noştri români din Ucraina, ci vom acorda pentru Ucraina, pentru arealurile care sunt cele mai afectate şi pentru a sprijini Ucraina în lupta pe care o duce cu coronavirusul”, a declarat Ludovic Orban, potrivit mediafax.ro.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий