COVID-19! Toate școlile din regiunea Cernăuți intră în regim online de educație

1595276081_99os-1320

Toate instituțiile de învățământ din regiunea Cernăuți au fost obligate să treacă la forma de învățământ la distanță din cauza numărului în creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19.

Acest lucru a fost anunțat în timpul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook de către șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Serhii Osaciuk, notează Libertatea Cuvântului (www.lyberti.com).

„S-a încheiat ședința Comisiei regionale în chestiunile securității tehnogene și situații de urgență. S-a luat o decizie ce urmează să fie îndeplinită în mod obligatoriu de către toți conducătorii de instituții de învățământ de pe teritoriul regiunii Cernăuți. Toate instituțiile de învățământ trec la forma de învățământ la distanță”, a spus Serhii Osaciuk.

Restricțiile respective de carantină vor fi aplicate pentru următoarele două săptămâni. Guvernatorul regiunii  menționează că, pe lângă instituțiile de învățământ, această decizie se aplică și în cazul tuturor cercurilor, activităților extrașcolare, școlilor de artă și a celor sportive.

Potrivit lui Serhii Osaciuk, în regiunea Cernăuți numărul copiilor infectați cu COVID-19  în ultima perioadă a crescut de 5 ori.

De menționat că în regiunea Cernăuți de la începutul epidemiei au fost confirmate 51 522 de cazuri de COVID-19. 964 de persoane au pierdut lupta cu virusul ucigaș.

La nivel național, în dimineața zilei de luni, 22 februarie, în Ucraina au fost raportate 3 206 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

De la începutul epidemiei în Ucraina au fost confirmate 1 307 662 milioane cazuri de COVID-19. Noul coronavirus a provocat până în prezent 25 156 de decese.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий