Creaturile bizare găsite de un pescar din Rusia în timp ce se afla cu barca pe mare (FOTO)

czz9vt-xaaajyzw

Pe fundul mărilor şi oceanelor se pot găsi cele mai ciudate creaturi, unele necunoscute până acum de cercetători

Ştim foarte puţine lucruri despre viaţa de pe fundurile mărilor şi oceanelor. De fapt, ştim mult mai puţin despre aceste zone pământene decât ştim despre suprafaţa planetei Marte.

Roman Fedortsov este un pescar din Murmansk, oraş-port la Marea Barents, Rusia, o mare puţin adâncă ce are ieşire la Oceanul Arctic. Pescuind în multe mări şi oceane din lume, Roman a fotografiat diverse specimene prinse din greşeală în plasele de pescuit şi le-a postat pe contul său de Twitter.

Aceste imagini dau posibilitatea de a vedea diversitatea vieţii de pe fundul oceanelor şi poate oferi cercetătorilor posibilităţi viitoare de explorare şi cercetare.

Se va observa că majoritatea acestor creaturi sunt negre, ceea ce la face aproape invizibile datorită faptului că negrul nu reflectă lumina. De asemenea, roşul are acelaşi efect, întrucât nu există lumină roşie în aceste medii.

US National Ocean and Atmospheric Administration (NOOA) explică: „Animalele negre absorb toate culorile de lumină disponibile, iar animalele roşii apar de asemenea negre, pentru că nu există lumină roşie pentru a fi reflectată iar corpurile lor absorb toate celelalte tipuri de lumină. Aşadar, animalele roşii şi negre predomină.”

Sursa: Descoperă.ro

rf1 rf3 rf4 rf5 rf6 rf7 rf8 rf9 rf10 rf11 rf12 rf13 rf14

Lasă un răspuns