Credincioșii din satul  copilăriei Mitropolitului Epifanie au jurat credință Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei) (VIDEO)

biserica

În satul Jadova Veche (raionul Storojineț) , unde înainte stătătorul Bisericii Ortodoxe Autocefale din Ucraina, Epifanie, și-a petrecut copilăria, comunitatea religioasă a Bisericii locale „Sfinții arhangheli Mihail și Gavriil”, a decis  cu majoritate absolută de voturi să rămână loială față de Biserica Ortodoxă Ucraineană (Patriarhia Moscovei), condusă de Mitropolitul Onufrie, anunță pe pagina de Facebook Eparhia Cernăuțiului și Bucovinei a Bisericii Ortodoxe din Ucraina, notează Libertatea Cuvântului cu referire la Vesti.ua.

„Parohul Bisericii, protorierul Vasile, slujește în această zonă de 24 de ani: 19 ani la Jadova Nouă și 5 ani la Jadova Veche. La început a fost săvârșită  sfânta liturghie, care a început la ora 9.30. Adunarea conunității religioase a început la ora 12.30. În cadrul adunării, părintele Vasile a demonstrat enoriașilor gramota (Tomosul n.r.) emisă în 1990 de Preasfințitul Patriarh Aleksei al II-lea Bisericii Ortodoxe Ucrainene ,în care se menționează că Biserica Ortodoxă Ucraineană este independetă și autonomă în admistrarea sa”, se spune în mesaj.

Referitor la Biserica Orotodoxă Ucraineană nou creată, în conformitate cu Tomosul acordat acestei biserici, pătintele Vasile spune că aceasta nu poate fi numită autocefală. „Fără Bartolomeu nu pot lua nici lingura ca să mănânce”, spune părintele Vasile.  La finalul adunării enoriașii au votat cu majoritate de voturi pentru ca biserica să  rămână în cadrul  Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei), condusă de Mitropolitul Onufrie.

Remarcăm faptul că șeful Bisericii Ortodoxe Autocefale din Ucraina, Epifanie , s-a născut în satul Volkovo, regiunea Odessa, dar copilăria și anii de școală i-a petrecuți în satul Jadova Veche, raionul Storojineț din regiunea Cernăuți. În 1996 a absolvit Școala Medie din acest sat.

Lasă un răspuns