Creştere spectaculoasă a numărului de studenţi din Ucraina şi Republica Moldova, la Universitatea din Suceava

Mihai-Dimian

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) a raportat o creştere cu 40% a numărului candidaţilor din Ucraina și Republica Moldova, admişi la programele de licenţă şi masterat, în cadrul sesiunii de admitere pentru românii de pretutindeni, informează Monitorul de Suceava.

„Număr record de înmatriculaţi la USV în cadrul sesiunii de admitere pentru românii de pretutindeni. Este o creştere cu 40% comparativ cu vara anului trecut. Sunt 305 candidaţi înmatriculaţi la programele de licenţă şi 99 la programele de master”, a arătat prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, rectorul interimar al instituţiei.

Cât priveşte programele de licenţă ale instituţiei, din cei 305 absolvenţi de liceu de peste hotare, admişi la USV, cei mai mulţi au ales Economia comerţului, turismului şi serviciilor – 31 de candidaţi, Relaţii internaţionale şi studii europene – 25 de candidaţi, Afaceri internaţionale – 22 de candidaţi, Administrarea afacerilor – 22 de candidaţi, Limba şi literatura engleză – limba şi literatura germană / limba şi literatura română – 20 de candidaţi, Economie generală şi comunicare economică – 15, Management – 13, Administraţie publică – 12, Finanţe bănci – 11, Geografia turismului şi Calculatoare – câte 10 candidaţi.

La programele de masterat, specializările cele mai atractive în rândul candidaţilor s-au dovedit a fi Ştiinţa şi ingineria calculatoarelor – 19 candidaţi, Reţele de comunicaţii şi calculatoare – 16 candidaţi şi Controlul şi expertiza produselor alimentare – 15.

Lasă un răspuns