Creștinii de pe întreaga planetă într-o rugăciune comună

20200125_Vespers_for_the_Solemnity_of_the_Conversion_of_Saint_Paul_for_53rd_Week_of_Prayer_for_Christian_Unity_at_Basilica_of_St_Paul_Outside_the_Walls_Daniel_Ibanez_15_1

 

Papa de la Roma Francisc i-a chemat pe toți creștinii din lume să se roage întru terminarea pandemiei de coronavirus. Această inițiativă a fost lansată de pontific în adresarea sa de duminică către credincioșii „îngerului Domnului”, transmisă, de acum a treia oară la rând de televiziune în regim on-line din cauza carantinei.

„În aceste zile de încercări, când întreaga omenire s-a confruntat cu pericolul pandemiei, vreau să le propun tuturor creștinilor să se unească într-o adresare către ceruri. Îi invit pe roți ierarhii bisericilor, pe toate comunitățile creștine, pe creștinii tuturor confesiunilor  să se adreseze către Dumnezeu, rugându-se în unul și același timp împreună. Propun să rostim „Tatăl nostru” în amiaza zilei de 25 martie”, a spus Papa de la Roma Francisc. Sanctitatea Sa a mai declarat că vineri, 27 martie, personal va ține o rugăciune de pe balconul Catedralei Sfântul Petru. „Pandemiei virusului dorim să răspundem printr-o pandemie a rugăciunii și compătimirii”, a accentuat capul Bisericii Catolice.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Lasă un răspuns