Crucea Roșie Ucraina marchează 100 de ani de existență

140-ukrainy

La 18 aprilie 2018 Crucea Rosie Ucraina împlinește 100 de ani de la înființare, perioadă în care s-a aflat mereu în prima linie a asistenței umanitare prin suportul pe care l-a acordat.

Primul Congres al Societății Crucea Roșie din Ucraina a avut loc în perioada 15-18 aprilie 1918. În acel moment dificil pentru Ucraina, scopul principal al organizației era cel de a acorda o asistență refugiaților și prizonierilor de război, îngrijirea orfanilor și a persoanelor cu dizabilități, lupta împotriva foametei și a epidemiilor, organizarea de centre medicale și a punctelor de colectare de alimente pentru nevoiași, etc.

În timpul foametei din 1921-1923, voluntarii organizației au creat mai multe cantine sociale pentru țăranii ucraineni, iar în timpul celui de al Doilea Război Mondial, Crucea Rosie Ucraina a pregătit și trimis pe front peste 100 mii de asistente medicale și sanitari.

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de existență a societății, Banca Națională a Ucrainei a prezentat o monedă jubiliară cu valoare nominală de 5 grivne pe care apare emblema Societății Crucii Roșii din Ucraina.

Lasă un răspuns