Cu o lună înainte de primăvară

image (2)

image (2)La 2 februarie, într-un accident rutier, a fost curmată viaţa vestitului interpret ucrainean, Kuzma Skreabin (Andrii Kuzmenko). Cu o zi în urmă el a lansat noul clip pentru cântecul „Delfinii”. Grupul „Skreabin”, liderul căruia a fost Kuzma Skreabin (Andrii Kuzmenko) a lansat 28 de albume. La Kiev, în ziua de 27 februarie, era prevăzut concertul grupului cu denumirea „Cu o zi înainte de primăvară”.
Revenind în capitală, după concertul de la Krivyi Rig, Kuzma Skre­abin a nimerit într-un groaznic acci­dent rutier în regiunea Dnipropetrovsk şi a decedat pe loc.
Andrii Kuzmenko s-a născut la 17 august 1968, în oraşul Novyi Rozdil, iar nu cu mult după aceea părinţii s-au mutat cu traiul în Novoiavoriv, unde viitorul muzicant şi-a petrecut copilăria şi anii de şcoală. Tatăl său era inginer, iar mama – profesoară de muzică. Din îndemnul mamei, Andrii a frecventat şcoala de muzică şi a însuşit pianul.
La început el era pasionat de muzica disco în interpretarea Grupului „Boney M”. A însuşit limba poloneză. În 1983 Andrii a auzit la Radio Polonia cântece în interpretarea Grupul scoţian „The Exploited”, care i-au plăcut foarte mult şi l-au impus să îndrăgească muzica pank.
Data înfiinţării Grupului „Skreabin” este considerată 29 iunie 1989, când membrii ei au decis să înscrie compoziţia „Feel the Pain” şi varianta ei în ucraineană „Auzi durerea”. În anul 2006 Andrii Kuzmenko se afirmă şi ca scriitor, scoţând de sub tipar volumul autobiografic „Eu, Biruinţa şi Berlinul”, care a cunoscut apoi câteva ediţii.
…La 1 februarie 2015 Kuzma a concertat pentru ultima dată la Krivyi Rig cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la crearea Grupului „Skreabin”. Concertul s-a desfăşurat în Palatul Tineretului, unde mii de oameni au venit să asculte hiturile artistului iubit. După concert, Kuzma a comunicat cu fanii săi, a acordat autografe, s-a fotografiat cu ei. În programul de concert au fost incluse şi cântece patriotice, consacrate militarilor uc­raineni din zona Ope­raţiunii antiteroriste. Ultimul concert al lui Kuzma Skreabin a fost unul de binefacere. Moartea neagră a întrerupt viaţa luminoasă a unui mare artist şi fiu al Ucrainei.

Lasă un răspuns