Cum arată cele mai periculoase drumuri din lume (FOTO)

357774

Lumea este plină de locuri periculoase și chiar și de drumuri. Chiar dacă arată uimitor de atractiv, acestea sunt unele dintre cele mai periculoase drumuri din lume.

1. Overseas Highway din FloridaAcest drum unește insulă cu insulă cu ajutorul unui număr de 42 de poduri. Overseas Highway a fost construită în anul 1938, pe traseul unei vechi căi ferate care a fost distrusă de uragan. Traseul, în mare parte deasupra apei, durează aproximativ patru ore și oferă peisaje extraordinare la ora răsăritului și apusului

2. Red Rock Scenic Road, SUA

Șoseaua parcurge Sedona Red Rock Country, un ținut numit „muzeul fără pereți”. Drumul oferă o priveliște splendidă asupra munților roșii, care par niște spirite fără vârstă și care îi impresionează și inspiră pe turiști. Traseul trece și prin Monumentul Național Castelul Montezuma și Pădurea Națională Coconino.

3. Iroha-zaka, Japonia

Este o șosea șerpuitoare care face legătura între Nikko Central și Oku-Nikko. Drumul cuprinde 48 de curbe și la fiecare cotitură se află câte o literă din alfabetul japonez antic. De fapt, Iroha-zaka este compusă din două drumuri, unul care urcă și altul care coboară.

4. Atlantic Road, NorvegiaDrumul a fost votat de norvegieni drept construcția secolului trecut și are o lungime de 8 kilometri, făcând legătura dintre localitățile Molde și Kristiansund. Șoseaua urcă peste un teren cu o suprafață dură și neuniformă și este spectaculoasă prin faptul că urcă și coboară în multe locuri precum o mare învolburată.

5. Trecătoarea Oberalp, Elveția

Un drum incredibil în munții Elveției, fiind totodată o legătură importantă între Elveția Centrală și Graubunden Oberland. Șoseaua este foarte populară în rândul șoferilor europeni, însă este circulabilă doar pe timpul lunilor de vară. Pe timpul iernii, este închisă circulației, iar drumul este folosit pentru schi, săniuș și drumeții.

6. Trollstigen, NorvegiaEste una dintre cele mai mari atracții din Fjord, Norvegia. Este un drum care străbate munții în regiunea Rauma. Cuvântul Trollstigen înseamnă, în traducere, Scara Trollilor. Acest drum frumos oferă priveliști amețitoare cu câteva cascade incredibile. Este foarte îngust și are 11 viraje ac de păr, fiind o adevărată provocare, care se termină în vârf de munte, la cascada Stigfossen, cu o înălțime de 320 metri.

Lasă un răspuns