Cum influențează conflictele din Siria și Ucraina traseul curselor aeriene civile

foto--cum-influenteaza-conflictele-din-siria-si-ucraina-traiectoria-zborurilor-avioanelor-de-pasageri-27779

Conflictele și războaiele determină schimbarea traseului zborurilor din întreaga lume — scrie AGORA. Fie că vorbim despre interdicții oficiale sau regiuni instabile, tranzitarea cărora ar fi periculoasă, conflictele militare și războaiele determină modificări în traiectoria zborurilor curselor civile.

Siria și Irak

Războiul civil din Siria, precum și activitatea grupării teroriste ISIS din regiunea central-nordică a Siriei, precum și nord-estul Irak-ului au determinat companiile aeriene să renunțe la tranzitarea acestei zone periculoase. În ultimii ani, rețeaua teroristă a reușit să doboare câteva avioane militare, dintre care cel puțin unul aparținând guvernului sirian, precum și un avion american.

În consecință, cursele care leagă Europa de Orientul Mijlociu (în special zona golfului și orașul Dubai) ocolesc Siria și Irak.

 Companiile aeriene ruse nu pot tranzita spațiul aerian ucrainean

În 2015, companiile aeriene rusești Aeroflot si Transaero au fost interzise în Ucraina. Măsura e parte a sancțiunilor ucrainene adoptate contra Rusiei. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat atunci că avioanele rusești sunt „o amenințare pentru securitatea națională”.

Interdicția de tranzitare a teritoriului Ucrainei de către companiile aeriene rusești le-au condiționat pe cele din urmă să ocolească Ucraina, acest lucru ducând la majorarea timpului de zbor a avioanelor și costuri suplimentare.

Добавить комментарий