Cum să-ţi păstrezi hainele mai mult timp

85323451b90da0fe1b1d519b0daf5caa

Modul în care îţi îngrijeşti şi-ţi speli hainele are un impact direct asupra duratei lor de viaţă, asupra formei şi culorilor. Dacă vrei să-ţi păstrezi îmbrăcămintea ca nouă mai mult timp, există câteva sfaturi care pot menține ca nou aspectul hainelor pentru ani de zile.
Spală hainele întoarse pe dos. Ai observat cum, de multe ori, stofa hainelor tale arată mult mai bine pe dos decât pe faţă? Acest lucru este valabil mai ales în cazul hainelor din denim sau al pantalonilor închişi la culoare. Înainte de a introduce haina în maşina de spălat, întoarce-o pe dos. Asta va proteja culoarea de acţiunea detergentului, iar aplicaţiile de pe bluze sau rochii vor rezista mai bine.
bosch_imageRespectă indicaţiile de pe etichete. Pentru ca hainele să arate bine, trebuie respectate indicaţiile de pe etichetă. Temperatura prea ridicată a apei distruge ţesătura, iar apa prea rece poate să nu scoată petele şi murdăria din profunzimea materialului. Sortarea hainelor înainte de spălare ar trebui să fie făcută şi în funcţie de temperatura indicată de producători. Se foloseşte programul blând pentru materialele mai delicate.
Protejează hainele din stofe delicate. Unele haine nu sunt potrivite pentru spălarea în maşină, în timp ce altele este mai bine să le duci la curăţătorie decât să rişti să le strici. Petele de pe sacouri, rochii sau bluze din materiale deschise la culoare se scot mai simplu prin spălarea uscată, aşa că evită să încerci să scoţi petele acasă, manual. Pentru restul hainelor din ţesături fine, dar şi pentru lenjeria intimă, poţi folosi un săculeţ în care să le pui înainte de a le pune în maşină.
Încheie fermoarele şi nasturii. Când pui la spălat pantaloni şi cămăşi care au fermoare, nasturi sau butoni, este recomandat să le închei, pentru a evita ca acestea să se agaţe sau să se rupă în timpul rotaţiilor. În plus, în acest mod evitaţi ca acestea să-ţi distrugă alte haine, aşa că merită să acorzi câteva minute acestui lucru.
Foloseşte un detergent blând şi nu în cantităţi mari. O greşeală frecventă este sa pui prea mult detergent în maşină. De obicei, pe etichetele detergenţilor găseşti o cantitate recomandată din care ar trebui să foloseşti mai puţin decât scrie. Prea mult detergent îţi poate păta hainele sau le poate îmbâcsi şi nu se spală întotdeauna complet la ciclul de clătire.
Păstrează hainele pe umerare. Să-ţi calci hainele prea des este o alta greşeală care distruge stofa. Aerul fierbinte slăbeşte rezistenta ţesăturii, aşa că cel mai bine ar fi să le calci o singură dată după spălare, apoi să le pui pe umerare. Astfel, îmbrăcămintea se va şifona mai greu.
Spală blugii rar. Unii producători recomandă să nu speli niciodată jeanşii, ci doar să scoţi manual petele şi să-i ţii câteva zile în congelator, într-o pungă, pentru a distruge bacteriile, a scoate mirosurile neplăcute şi a-i curăţa în mod natural.

Добавить комментарий