De ce ocupanţii evacuează cetăţeni ucraineni pe teritoriul Rusiei?

7 05 2022 IN 4

Serviciul pentru statistică al Federaţiei Ruse a dat publicităţii datele privind creșterea (scăderea) naturală a populației în primele două luni ale anului 2022. Doar nouă regiuni ale Federației Ruse au înregistrat o creștere a populației, scrie Glavkom.ua.

Potrivit consilierului primarului oraşului Mariupol, Petro Andrușcenko, prin deportarea ucrainenilor în aceste regiuni deprimate, Rusia vrea să-și rezolve problema demografică.

„Până și rușii localnici se mută din aceste regiuni în altele, din cauza declinului economic care cauzează declinul demografic și, după cum înțelegem, nu are cine să lucreze nici măcar la întreprinderile bugetare și să execute anumite amenajări și alte munci. De aceea sunt duşi cetăţenii noştri încolo pentru a fi antrenaţi  în acest sector al economiei”, a declarat Petro Adruşcenko. El consideră că aceasta este de fapt o analogie completă cu persoanele din teritoriile ocupate, duse la munci silnice de regimului hitlerist în  Germania nazistă.

Trebuie remarcat faptul că în prezent ruşii îi deportează pe ucrainenii din teritoriile ocupate temporar în Ciuvaşia, în special  în zonele din apropierea oraşului  Ceboksarî. Acest lucru a fost anunțat de Împuternicitul Radei Supreme pentru drepturile omului, Ludmila Denisova. Ciuvaşia este un subiect al Federației Ruse, o parte a Districtului Federal Volga.

De asemenea, în regiunile depresive ale Rusiei sunt duşi copiii orfani din Ucraina. Cel puțin trei sute de astfel de cazuri au devenit cunoscute activiștilor pentru drepturile omului. Orfanii erau duşi în regiunile Volgograd, Rostov, Moscova, Belgorod și Tula, iar întreaga afacere s-a făcut prin adopție. Intermediarii au luat mulți bani pentru a grăbi procesul, care, de obicei, durează luni de zile.

Anterior, autoritățile orașului Mariupol au publicat imagini din lagărul de filtrare al ocupanților ruși din satul Bezimiane, regiunea Donețk.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий