De ce trebuie să-l votăm pe candidatul independent Mihai GROSU

66233491_331617154421383_1920402791415676928_o

CIRCUMSCRIPȚIA ELECTORALĂ NR. 203

Un bucovinean de origine românească candidează pentru Rada Supremă a Ucrainei în Circumscripția electorală nr. 203. O decizie responsabilă luată de redactorul-șef al ziarului „Libertatea Cuvântului”, un om de afaceri de succes, un manager talentat, cu o reputație impecabilă, care cunoaște problemele oamenilor şi are strategii eficiente pentru rezolvarea lor.

Teze fundamentale din programul electoral:

* Egalitate în faţa legii; dreptul la o viaţă demnă şi venituri decente, crearea mecanismelor de înlăturare a corupţiei. Anularea imunităţii tuturor funcţionarilor: preşedinte, deputaţi, judecători. În faţa legii toţi trebuie să fie egali.

* Creşterea salariului minim la valoarea de 20 mii grivne. Pensia minimă – 8 mii grivne.

* Majorarea indemnizaţiei unice la naşterea copilului. Primul copil – 50.000 grn.; al doilea copil – 100.000 grn.; al treilea și următorii: 150.000 grivne.

* Drumuri reparate. Școli, grădiniţe de copii și ambulatorii în fiecare comunitate teritorială. Săli sportive și bazine de înot în fiecare școală și grădiniță

* În şcolile româneşti, limba de predare – româna. Studierea limbii de stat – aprofundată. Predarea limbii engleze – calificată. Copiii noştri – competitivi în lume.

* Restaurarea Casei lui Aron Pumnul din Cernăuți și deschiderea Muzeului literar-memorial „Mihai Eminescu”. Înălţarea în centrul capitalei Bucovinei a statuii domnitorului Alexandru cel Bun,

* Medici calificați în fiecare ambulatoriu sătesc, care trebuie să fie dotat cu utilaj medical modern, reţea de asigurare cu apă, automobil. Aplicarea obligatorie a asigurării medicale va permite să fie majorat salariul medicilor la nivel european.

* Adoptarea Codului Social, care să includă garanţiile sociale din partea statului pentru veteranii războiului din Afganistan, conflictelor armate, veteranii Forţelor Armate, invalizii, lichidatorii avariei de la CEN Cernobyl.

* Impozitul funciar trebuie să fie plătit în calcul la fiecare hectar. Statul trebuie să susţină agricultorii autohtoni! Agricultură performantă, fiscalitate redusă. Prelungirea moratoriului la vinderea pământului. Credite cu facilități pentru fermierii şi producătorii agricoli mici şi mijlocii.

* Continuarea descentralizării – obligatorie. Impozitele trebuie să rămână în bugetele locale şi să fie folosite în folosul comunităţii. Fonduri de la Bugetul de stat pentru dezvoltarea Comunităţilor Teritorial Unite.

* Călătorii gratuite în transportul public pentru pensionari, elevi, studenți și participanţii la Operaţiunea antiteroristă din Donbas.

* Vămuirea automobilelor străine cu 50% reducere.

* Redeschiderea Punctelor de trecere „Diakivți-Racovăț” și „Crasna-Vicovu de Sus” la frontiera ucraineano-română.

* Exportul lemnului brut trebuie interzis! Tăierea pădurilor – sub control total.

* Stoparea extragerii prundişului şi nisipului din râuri. Ocrotirea mediului, o şansă pentru generaţiile viitoare.

* Strategii consolidate de dezvoltare a învăţământului elaborate în comun cu cadrele didactice. Șanse egale pentru elevii din mediul rural.

* Promovarea sportului în rândul tinerilor. Stadioane şi terenuri de sport în fiecare localitate.

* Asigurarea condiţiilor favorabile pentru businessul mic şi mijlociu și crearea locurilor de muncă. Voi insista ca în fiecare localitate să fie creată o infrastructură modernă: gazificare, drumuri moderne și iluminare stradală.

Cu stimă, Mihai GROSU, candidat în deputaţi în Rada Supremă a Ucrainei

Lasă un răspuns