„De ce vii aici? După bani?”. Sofia Rotaru a stârnit un val de critici după ce a anunțat că va cânta în Rusia

image-1783-1574797194-620x414

Interpreta de 72 de ani, originară din regiunea Cernăuți, a planificat 2 concerte în Rusia pe acest final de an. Decizia ei însă a stârnit un val de critici printre publicul și presa din Federația Rusă.

Rotaru și-a exprimat dorința de a cânta în cadrul concertelor anuale „Pesnea Goda” (Cântecul Anului) și „Leghendî Retro FM” (Legendele Retro FM).

Anghelina Vovk, gazda concertului „Pesnea Goda” a făcut o declarație scandaloasa cu privire la revenirea Sofiei Rotaru: „Dacă ai o părere atât de rea despre Rusia, de ce vii aici? După bani? Eu înțeleg, artistul e apolitic. Dar dacă ești cu adevarat apolitică, atunci nu susține armata cu care lupta țara noastră!”, a spus Anghelina Vovk, referindu-se la armata ucraineană.

De asemenea, aceasta a adăugat că: „Am iubit-o și am apreciat-o mult pe Rotaru. Dar ieșind pe scenă ea nu va spune publicului: Ah, ce rai sunteți! Va zice: Va iubesc și ce buni sunteți.”

Managerul artistei, Serghei Lavrov, a venit și el cu o reacție: „Sofia Mihailovna va evolua la „Pesnea Goda”, iar asta, printre altele, este un concert gratuit, artiștii nu primesc bani pentru asta. Nu va imaginați cât de mult s-a indispus Sofia Mihailovna când a aflat aceste vorbe.”, a spus managerul.

În apărarea Sofiei Rotaru au sărit mai multi artiști ruși, care au îndrumat-o să nu asculte de gurile rele, printre care Alla Pugaciova, Lev Leșenko, Nikolai Baskov si Iosif Prigozin.

Amintim ca Sofia Rotaru a refuzat să cânte în cadrul ceremoniei „Pesnea Goda” care a avut loc la Moscova, anul trecut. Artista originară din satul Marșenița, raionul Noua Suliță, a luat această decizie din cauza legii martiale impusă de fosta conducere a Ucrainei.

Добавить комментарий