Decentralizarea aduce rezultate bune şi eficienţă

8 09 2022 F 3

În cele şase sate ale Comunităţii Teritoriale Mămăliga – Draniţa, Pidvirne, Nesvoia, Stălineşti, Balcăuţi şi Mămăliga – au fost amenajate terenuri pentru copii. Realizarea acestui proiect a fost posibilă datorită colaborării în cadrul Programului USAID „Decentralizarea aduce rezultate bune şi eficienţă” (DOBRE). Echipamentul a fost amenajat în decursul verii. Iar în satul Bălcăuţi au fost instalate şi echipamente sportive, comunică Consiliul Regional Cernăuţi.

Primarul CT Mămăliga, Arcadie Şova, a informat că a început realizarea a altui program, în comun cu Agenţia pentru dezvoltarea comunităţilor Bucovinei. Vor fi procurate strunguri pentru prelucrarea metalului, lemnului, utilaj de cusut şi pentru bucătărie. Ele vor fi instalate la Liceul local – pentru ca elevii să însuşească anumite profesii.

Consiliul Regional a menţionat şi grija pe care o au localnicii faţă de refugiaţii, găzduiţi în Comunitate. Deocamdată în CT Mămăliga sunt 305 de persoane venite din alte regiuni. Locuitorii din CT Mămăliga expediază permanent pe front automobile şi produse alimentare.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий