Deputat german, bătut în plină stradă

frank-magnitz

Frank Magnitz, liderul filialei din Bremen al partidului Alternativa pentru Germania (AfD), formațiune politică de extremă dreaptă, a fost bătut în plină stradă de persoane mascate și a ajuns la spital în stare gravă.

Liderul partidului populist anti-imigrație din Bremen a fost atacat luni după-amiază în centrul orașului. Partidul AfD a publicat pe pagina de Facebook o fotografie a lui Magnitz rănit pe un pat de spital, spunând că a fost atacat de trei bărbați mascați. „L-au lovit cu o bucată de lemn până l-au lăsat inconștient și apoi l-au lovit în timp ce era la pământ”, se arată în mesajul postat de partidul de opoziție.

Liderul partidului populist anti-imigrație din Bremen a fost atacat luni după-amiază în centrul orașului. Partidul AfD a publicat pe pagina de Facebook o fotografie a lui Magnitz rănit pe un pat de spital, spunând că a fost atacat de trei bărbați mascați. „Astăzi este o zi întunecată pentru democrație în Germania”, continuă AfD.

Poliția din Bremen a spus că „dată fiind munca victimei, noi credem că este un act motivat politic”. Liderul AfD, Joerg Meuthen, a scris că Magnitz a fost „bătut până aproape de moarte” într-un atac „laș”. Johannes Kahrs, un deputat din partea social-democraților, partenerii în coaliția de guvernământ, a declarat că „violența nu este niciodată acceptabilă” și că „extremismul sub orice formă este de condamnat”.

Cem Ozdemir din partea Partidului Verzilor din opoziție a spus că speră ca cei responsabili să fie „găsiți și condamnați curând” și că violența nu este justificată nici măcar împotriva unui partid de extremă dreapta. „Cei care folosesc ura împotriva urii, permit ca ura să câștige în cele din urmă”, a spus politicianul german de origine turcă. Săptămâna trecuta, un dispozitiv exploziv a fost detonat într-un cos de gunoi din fața unui sediu al AfD din Saxonia, scrie Daily Mail.

Lasă un răspuns